Informacije

NAČIN PLAĆANJA

Kupovinu opreme na našem web shop-u možete izvršiti koristeći nekoliko načina plaćanja:

 

- PLAĆANJE PUTEM OPŠTE UPLATNICE/VIRMANA NA NAŠ TRANSAKCIJSKI RAČUN

Ovo je najjednostavniji način naručivanja opreme. Kupac treba koristeći sistem web shop korpe odabrati željene artikle.

Nakon toga, kod postupka kreiranja i potvrde narudžbe potrebno je odabrati način plaćnja putem opšte uplatnice/virmana. Odabirom ovog načina plaćanja kupac na email adresu koju je unio tokom kreiranja narudžbe dobija informaciju/predračun. U isto vrijeme naše osoblje koje obrađuje narudžbe dobija informaciju da je narudžba kreirana. Nakon toga naše osoblje kontaktira kupca na telefonski broj koji je kupac unio pri registraciji svog profila i potvrđuje narudžbu. Kupac nakon toga vrši uplatu naručene opreme u najbližoj banci/pošti putem opšte uplatnice/virmana direktno na naš transakcijski račun. Nakon što registrujemo uplatu na izvodima od banke kupljena oprema se dostavlja servisu za isporuku koji vrši isporuku na adresu kupca navedenu kod narudžbe.

Naše osoblje će redovno kontaktirati kupca kako bi se dogovorili detalji vezani za isporuku poput (vremenskog perioda pogodnog za isporuku, eventualne izmjene adrese za isporuku i sl.)

PROCEDURA KREIRANJA NARUDŽBE I PLAĆANJA PUTEM OPŠTE UPLATNICE/VIRMANA U SLIKAMA

 

 

 

- PLAĆANJE KORIŠTENJEM PAYPAL SISTEMA

Relativno dobro poznat način plaćanja roba i usluga koristeći kreditne i debitne kartice. Klijenti koji posjeduju kreiran i aktivan PayPal account mogu vršiti plaćanje naručene opreme. Nakon izvršenog plaćanja, na naš email stiže potvrda od PayPal servisa o obavljenoj transakciji dok klijent dobija informaciju da je plaćanje prema Rasa d.o.o. izvršeno.

U roku od 24 sata nakon uplate, naše osoblje šalje kupljenu opremu kupcu na adresu koja je navedena prilikom narudžbe (adresa za dostavu).

 

- PLAĆANJE PUTEM RAIFFEISEN BANK e-PAY SISTEMA

Ovaj način plaćanja omogućava kupovinu putem VISA i MASTER kartica. Obavljanje transakcije je jednostavno i odvija se putem sigurnosnog sistema koji obezbjeđuje Raiffeisen banka. Postupak je isti kao i kod plaćanja putem PayPal sistema. Kupac nakon obavljene transakcije dobija na svoju email adresu potvrdu o obavljenoj transakciji dok na adresu našeg web shop-a stiže obavijest iz banke o prenosu sredstava.

Kao i kod ostalih načina plaćanja, kupljena oprema se šalje unutar 24 sata od momenta ostvarene narudžbe.

 

NAPOMENA: Nijednu informaciju koja se tiče privatnih podataka vezanih za bilo koju vrstu kartica koje se koriste kod plaćanja Rasa WebShop ne traži niti pohranjuje u bilo kojem obliku. Sva plaćanja se vrše direktno preko sistema koji garantuju sigurnost podataka.

 

ISPORUKA

Kupljena oprema se šalje kupcu unutar 24 sata od momenta ostvarene narudžbe putem nekog od dostavnih servisa unutar BiH (CityEx, UPS, DHL i sl.)

GARANTNI ROK

Za svu kupljenu opremu Rasa d.o.o. daje garantni rok koji preporučuje proizvođač opreme.